Destination Forsvik

- Forsvik - Kalender - Verksamheter - Hitta hit - Bilder - Bo i Forsvik - Slussen - Järnvägen - Forsviks vandrarhemForsviks BrukHjulångarenIntresseföreningen ForsvikForsviks bruksjärnvägGöta KanalKanalbutiken 5knopSköna RumForsviks Café & MatB2 Ånga

Forsviks intresseförening

Forsviks Intresseförening är en förening som arbetar för att främja utvecklingen i Forsvik. Framtidens Forsvik bygger på dess historia och de människor som nu lever och bor där

Forsviks Bruk

Välkommen till Forsvik och en av landets intressantaste bruksmiljöer. Forsviks Bruk bjuder på många upplevelser av industrihistoria och industrisamhällets kulturarv.

Forsviksdagarna

Första helgen efter midsommar anordnas Forsviksdagarna med kanalteater och marknad samt smedja, gjuteri, varv och kvarn.

Gjuteri

Vid Forsviks bruk arrangeras ibland också gjuterikurser tillsammans med Forsviks Hantverk & Gjuteri

Fordonsträffar

Fordon och fika i Forsvik i juni, juli och augusti! Veteranfordonsträffar i bruksmiljö

Kilebolokalen

Kilebolokalen är en samlingslokal som kan hyras för möten och fester. Lokalen inrymmer, förutom en samlingssal med scen och sminkloge även ett kök, två toaletter och två mindre lokaler på andra våning.

Tågtrafik

Den gamla industrijärnvägen mellan Bruket och Göta Kanal som byggdes 1886 har återuppbyggts för att köra turister mellan kanalen och bruket.

Musik i Forsvik

Under åtta måndagar i sommar bjuds du på ett härligt och omväxlande musikprogram i Forsvik. Platsen är Gjuteriet. Musikkvällarna startar med underhållning i baren kl 18.15-18.35. KL 19.00 startar kvällens huvudkonsert. Biljetter och bokning: 0720-297216 varje dag 10.00-18.00 eller via internet.

Forsviks Varv

Besök gärna Forsviks varv där Hjulångaren Eric Nordevall II byggdes. Där finns också Ångteknikupplevelse för små och stora barn. Besöksbokning, info mm telefon 0505-41250.

Hjulångaren Eric Nordevall II

Res med Hjulångaren som är en replik från originalet, byggd redan 1836 och som sjönk i Vättern 1856. Den är byggd på Forsviks varv och sjösattes i juni 2009. I sommar kan du uppleva en tidstypisk resa med den. Iformation, turlista och bokning på Hjulångarens hemsida.

Kolmilan

"IDEELL KULTUR" är en förening som driver Kolmilan i Flugebyn varje år och den tänds alltid sista lördagen i augusti. Milaveckan med flera uppskattade aktiviteter lockar massor av besökare.

Forsviks Friskola

Forsviks Friskola är en F-6-skola med ett 100-tal elever. Skolan driver även två förskoleavdelningar - Villa Villekulla, som ligger granne med skolan, och Lönneberga, som ligger inne i Forsviks samhälle.

Göta Kanals första och högsta sluss med Sveriges första gjutjärnsbro
Göta kanal trafikeras sommartid av många fritidsbåtar och en del passagerarfartyg.
- I Forsvik finns kanalens äldsta, största och högsta sluss som är ett populärt besöksmål.

- En unik klaffbro finns i Forsvik. Den tillverkades redan 1813 och användes fram till år 1957.

Boende
- I Forsviks vandrarhem, som är en renoverad arbetarbostad vid Forsviks Bruk finns 34 sovplatser i 12 rum.
- Kanal-Annexet intill slussen finns att hyra för 3 (4) personer
- Lilla Kanalhuset hyr också ut
- Strömsnäs naturcamping finns 2 km från Forsvik
Förtäring
- Hos Forsviks Café & Mat vid slussen kan du både äta och fika i sommar

- På Kafé ADA vid bruket kan du också fika

Sommarbutiker/Kiosk
- Handla marina presenter & inredning i Kanalbutiken 5knop och sommarbutiken Sail In

- Intill slussen finns också Götas Glass & Gott med glass och övriga kioskvaror